La Costa Daurada és la zona costanera situada en la part més septentrional del sud de Catalunya. La capital és Tarragona i té una superfície de 2.999 km2. El seu nom ve del to daurat que adquireix la sorra de les seves platges quan brilla el sol i que contrasta espectacularment amb el blau del mar que banya la seva costa.

La Costa Daurada és la destinació familiar per excel·lència, tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar les vacances junts i a la vegada practicar les aficions personals. Tots els serveis es conceben per a la família; els allotjaments, els restaurants, les infraestructures i els parcs d’oci, que faran de la vostra estada a la Costa Daurada l’experiència familiar més intensa de l’any.

Llegir més...

CLIMA

Tota la Costa Daurada gaudeix d’un clima típicament mediterrani, amb unes temperatures suaus a l’hivern i uns estius càlids amb escasses pluges. A l’hivern, el vent de mestral bufa des del nord-oest i el garbí des del sud-oest, i a l’estiu hi ha un grau d’humitat escàs que allunya les boires.

SOL I PLATGES

El litoral de la Costa Daurada comprèn un total de 13 municipis, que al llarg de 81 quilòmetres ofereixen una seixantena de platges de tota mena, des de petites cales a Mont-roig del Camp -Miami Platja, penya-segats a Torredembarra, o amb un alt percentatge de iode a la zona del Vendrell – Coma-ruga, amb sorra fina i poca profunditat a Salou i fins i tot, platges naturistes com la platja del Torn de l’Hospitalet de l’Infant.

Moltes de les platges de al Costa Daurada han estat guardonades amb la bandera blava de la Fundació per a l’Educació Ambiental d’Europa, i els municipis de Calafell, Salou, Cambrils, La Pineda, el Vendrell i les Muntanyes de Prades estan certificats com a destinacions de turisme familiar per la Generalitat de Catalunya.

CULTURA

La Costa Daurada ha estat un territori poblat des de molt antic per les civilitzacions més emblemàtiques de la història de la humanitat, que han deixat la seva empremta, al nostre territori, en el camp de l’art i la cultura. Entre les manifestacions més importants del llegat artístic dels nostres avantpassats cal destacar el patrimoni Romà de Tarragona i el Cistercenc de Poblet que han estat reconeguts per la UNESCO com a “Patrimoni mundial”, així com el moviment Modernista de Reus que trobem principalment a l’arquitectura de la ciutat.

En altres disciplines com la música, la pintura etc. la Costa Daurada ha estat bressol d’artistes, abastant el mon de genis tan anomenats com Pau Casals, Joan Miró, Antoni Gaudí entre d’altres. Tot seguit et convidem a descobrir els racons artístics més encisadors de les nostres contrades.

OCI I ATRACCIONS

PortAventura World és la destinació d’oci familiar més important d’Europa i un lloc ideal per a tota la famíia. PortAventura Park compta amb atraccions úniques com Shambhala, considerada la muntanya rusa més alta i amb la caiguda lliure més llarga d’Europa. I la gran novetat del 2017, Ferrari Land, una experiència inigualable i única a Europa amb l’accelerador vertical més alt i més ràpid d’Europa.

Tres grans parcs aquàtics ens ofereix la Costa Daurada: Aqualeon, on a més podreu recorre el parc temàtic dedicat a la natura, Aquopolis incorpora un dolfinari on s’ofereixen espectacles acrobàtics de dofins, i PortAventura Caribe Aquatic Park, un dels millors parcs aquàtics d’Europa.

GASTRONOMIA

La Mediterrània, amb els seus olors i sabors, està molt present a la gastronomia de la Costa Daurada. La combinació entre els productes del mar i del camp fan que hi hagi un ampli ventall de plats, acompanyats d’uns vins amb denominació d’origen.

Els paladars més exquisits poden degustar una calçotada al març, un bon civet de senglar a l’hivern, un rossejat de fideus durant tot l’any, un primer plat del mundialment conegut xató, i fins i tot es poden endolçar amb el típic menjar blanc de Reus. Tot ben variat, combinant verdures amb carns, peixos amb fruites, amb una gran presència dels fruits secs i del vi.

La Costa Daurada en imatges

ITENERARIS EN COTXE PER LA COSTA DAURADA
ITENERARIS EN COTXE PER LA COSTA DAURADAEscenaris i atractius insospitats per als viatgers curiosos amb ganes de mirar i de veure.