I TORNEIG INTERNACIONAL DE VETERANS – COSTA DAURADA (02-07/05/17)

veterans costa daurada

Reus va ser durant deu dies la capital tant estatal com internacional del tennis de taula de les categories de veterans. El pavelló olímpic del cap comarcal del Baix Camp va acollir de manera consecutiva el 26è Campionat d’Espanya, del qual els clubs i els esportistes catalans en van ser els grans dominadors, i el Torneig Internacional Costa Daurada, un nou esdeveniment que en la seva primera edició va plantar la llavor per tal de consolidar-se i créixer en els pròxims anys.

El primer èxit d’aquesta edició inaugural es va assolir des d’abans de posar-se la pilota en joc, ja que el fet de reunir a Reus veterans i veteranes de fins a vint països diferents va superar de llarg l’expectativa pel que fa al ventall de procedències dels participants, els més llunyans vinguts expressament dels Estats Units, Canadà, la República Dominicana, Rússia o l’Azerbaidjan. Una dada eloqüent de l’interès que el torneig va generar més enllà de les nostres fronteres és el fet que els palistes catalans i espanyols no van ser els més nombrosos a Reus, sinó que aquest honor va correspondre als francesos. 

Un altre objectiu acomplert va ser el d’aconseguir un model organitzatiu prou flexible per què els participants poguessin gaudir tant de la competició com dels atractius culturals i turístics que la Costa Daurada ofereix. Així, el programa va incloure una jornada íntegra de descans i alguns horaris es van readaptar a petició dels jugadors, que a més de practicar el seu esport van voler visitar els edificis modernistes de Reus, la Tarragona romana o arribar-se fins a Barcelona, entre altres opcions del binomi a l’alça que formen l’esport i el turisme. En el conjunt dels dos campionats, el tennis de taula va generar més de quatre mil pernoctacions a la Costa Daurada.

La cura de detalls que fessin agradable l’experiència va treure també bona nota. Per exemple, el fet que un dels palistes amb més renom presents a Reus, el rus Georgii Rubinshtein (subcampió del món amb Aleksandr Savelev l’any passat al Mundial d’Elx i Alacant) fes l’aniversari durant el torneig es va aprofitar per sorprendre’l amb una improvisada celebració.

 

El més important d’aquesta primera edició és que els participants han quedat contents i ara el torneig té ambaixadors a 20 països que ens ajudaran a fer-lo créixer amb el boca-orella”, valora el president de la Federació Catalana de Tennis de Taula, Joan Arnau. Alguns jugadors que van ser a Reus són a la vegada organitzadors de tornejos als seus països, fet que pot contribuir molt a augmentar substancialment la participació l’any que ve. 

El 2018, la segona edició del torneig s’ubicarà segurament l’última setmana de maig i podria ser una prova-test prèvia a la celebració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona. I a més llarg termini, la Federació Internacional de Tennis de Taula té en projecte la creació d’un circuit internacional de tornejos de veterans entre els quals el de la Costa Daurada en seria un dels pioners. 

En l’aspecte esportiu, la participació catalana més destacada va ser la d’Svetlana Skobkina, jugadora del CTT Ganxets de Reus. La russa nacionalitzada espanyola es va imposar en la categoria individual de més de 40 anys i en la de dobles de 40-50 fent parella amb la russa Oksana Listkova. També va pujar al podi Joaquim Azcón, subcampió individual de més de 60.

Aquesta primera edició del Torneig Internacional de Veterans Costa Daurada ha estat possible gràcies a la suma d’esforços de la Federació Catalana de Tennis de Taula, els clubs reusencs CTT Ganxets i CN Reus Ploms, l’Ajuntament de Reus i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. L’acte de cloenda i lliurament de trofeus va comptar amb la presència de les principals autoritats esportives de la zona; el Representant Territorial de la Secretaria General de l’Esport, el Sr. Joan Plana; el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, el Sr. Jordi Cervera; i també de l’alcalde de Reus, el Sr. Carles Pellicer.

torneig veterans costa daurada